Dátum és időpont

Mai dátum péntek, 24.5.2024, 3:43:39

Navigáció

Tartalom

Segítségnyújtás a bűncselekmények áldozatainak

Typ: egyéb
Régiónkban a 274/2017-es a bűncselekmények áldozatairól szóló törvény alapján a bűncselekmények áldozatainak megsegítése céljával kezdte meg működését a VIDIA nonprofit szervezet Rozsnyón.

A VIDIA támogató központ öt éves időtartamra a meghosszabbítás lehetőségével 2021. január 19-én vált akreditál szervezetté a Szlovák Köztársaság Igazságügyi Minisztériumának jóvahagyásával, a Rozsnyói és Nagyrőcei járás bűncselekményáldozatainak megsegítsére.

Az áldozat számára az első tanácsadás a központban ingyenes. A kliensek számára online kapcsolatfelvevő formanyomtatvány és telefonvonal áll rendelkezésre.

A kliens állami támogatás esetén ingyenes segítségnyújtásban részesül a törvény által megszabott, de legkevesebb 90 napon át, tehát jogi, psychológiai és szociális segítségnyujtást kap.

További információt www.centrumvidia.skhonlapon találnak szlovák nyelven.

Az akreditált szubjektumok bejegyzéséről szóló igazolást az igazságügyiminisztérium oldalán tekinthetik meg:http://www.justice.gov.sk/Stranky/Registre/Zoznamy-vedene-MS-SR/Register-pomoc-obetiam-detail.aspx?Ic=82.


Készítve: 16. 2. 2021
Legutóbbi frissítés: 16. 2. 2021 15:26
Szerző: Beke Beáta