Dátum és időpont

Mai dátum szerda, 3.3.2021, 6:10:04

Navigáció

Tartalom

Kezdetét vette a népszámlálás

Typ: egyéb
Az elektronikus népszámlálás első szakaszára 2021. február 15. és 2021. március 31. között kerül sor.  Az első szakaszban a kérdőíveket kizárólag online lehet kitölteni.

Az elektronikus kérdőívet mindenki önállóan, otthonából ki tudja tölteni, amihez internet kapcsolatra, számítógépre, táblagépre vagy okostelefonra van szüksége. A kérdőív a www.scitanie.sk honlapon vagy a SODB2021 alkalmazáson keresztül érhető el. 


A népszámlálás második szakaszára április 1. és október 31. között kerül sor. Ez idő alatt azok kerülnek majd középpontba, akik kevésbé jártasak az internet világában, és a kitöltésben segítségre van szükségük. Ennek módjáról és a népszámlálási aszisztens igénybevételéről időben értesíteni fogjuk a lakosokat.

 

Az elektronikus kérdőív kitöltése Szlovákia mindegyik lakosára nézve kötelező jellegű. Azaz mindenkire, aki az országban állandó, átmeneti, avagy tolerált tartózkodással rendelkezik. Azon Európai Uniós polgár részére is kötelező, akinek megszokott lakhelye Szlovákia. A kiskorú, tehát a gyerek és a cselekvőképtelen személyek megszámolásáról a szülő, ill. törvényes képviselő köteles gondoskodni. 

 

https://www.scitanie.sk/storage/app/media/dokumenty/Letak_USVNM_a_SU_SR_A4_madarsky.pdf


Készítve: 16. 2. 2021
Legutóbbi frissítés: 16. 2. 2021 15:25
Szerző: Beke Beáta